erkkioa

460.000 ihmistä ulosotossa on kansallinen häpeä!

  • Erkki O Auranen
    Erkki O Auranen

 

Valtakunnanvoudin tilaston mukaan Suomessa oli 460.000 ihmistä ulosotossa, eli lähes 10% kansasta ei pysty laskujaan maksamaan. Tämä tilanne ei voi jatkua hyvinvointivaltioksi kutsutussa maassa! Siksi on pikaisesti säädettävä laki velkojen lopullisesta vanhentumisesta 5 vuodessa.

Historiallisesti velat eivät vanhentuneet koskaan, kun vain uudisti perinnän 10 vuoden välein. Sitten aikaa lyhennettiin kolmeen vuoteen. Tarja Halonen sai lopulta vuonna 2007 aikaan velkojen lopullisen vanhentumisen 15 vuodessa.

Martti Ahtisaari puolestaan teki veloista perinnöllisiä kun vahvisti sivullisen ulosmittauksen ja samaistuksen, eli jos velallisella oli käytössään jonkun muun omistama tavara, kuten esim auto, se voitiin ulosmitata käyttäjän velastas! Tämä laki on perustuslain vastainen ja on aiheuttanut lukuisia aviokriisejä sekä varattomien vanhempien ja heidän lastensa välien rikkoutumisia. Minullakin on 27 vuoden kokemus yrityskonkurssin jälkeiseltä ajalta koko paletista, miten konkurssin tehnyttä kyykytetään monien eri viranomaisten taholta.

Anna-Maja Henriksson ja Sauli Niinistö jatkoivat velkojen vanhentumista 2016 olemaan 20 vuotta ja yksityishenkilöiden välillä 25 vuotta. Tämä tuntuu aivan käsittämättömältä köyhän varattoman ihmisen uhraamisesta suurpääoman kahleisiin.

Velkaorjuuskauppa, eli jälkiperintä on myös kiellettävä, sillä nyt omaisuutensa menettäneen varattoman velallisen elämällä käydään kauppaa velallisen itse siitä välttämättä edes tietämättä. Usein myyjä eli pankki vielä rahoittaa jälkiperintäkaupan ja saa rahansa vasta kun varattomalta on saatu jotain nyhdettyä

Kun poliitikot puhuvat työllistämisestä ja toisaalta valtion kestävyysvajeesta, eli velkaantumisesta, muodostaa ulosotossa olevien vapauttaminen virtuaaliveloistaan noin 5 miljardin euron kokonaishyödyn valtiolla. Sosiaalimenot alenevat ja verotulot kasvavat ja ihmiset ja parisuhteet tervehtyvät. Nythän kenenkään ulosotossa olevan ei taloudlelisesti kannata mennä töihin alle 2800 euron kuukausipalkalla, kun verot ja ulostto vievät niin paljon, että sossusta saa enemmän käteen! Tekemättä mitään.

Kansamme tervehtymisen kannalta on oleellista, että velat vanhentuvat 5 vuodessa, ja suuri, 200.000 - 300.000 hengen, ammattitaitoisten ihmisten reservi saadaan yhteiskunnan käyttöön. Tämän asian ajaminen on minun elämäntehtäväni!  

Erkki O Auranen

pastori, kaivosinsinööri

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Mikä tahansa maa voi leikkiä jonkin aikaa hyvnvointivaltiota pyörittämällä talouttaan valtionvelalla. Suomi ei ole aito tai kestävä hyvinvointivaltio.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei sillä velallakaan ole väliä kun kaikki raha on velkaa.

Valtiot voivat olla velkaa vaikka ikuisesti ja olennaista on velkaantumisvauhti mikä ei saisi olla suurempi kuin tuottavuuden kasvu.

Ongelma onkin siinä, että talous on rakennettu ikuisen kasvun varaan, että ongelmat tulee siitä kun ei tule uusia eläkkeenmaksajia, lisää luonnonvaroja, lisää kulutusta, lisää tuotantoa jne.

Velka itsessään ei ole ongelma vaan ikuisen kasvun varaan suunniteltu talous.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

EOA: "Minullakin on 27 vuoden kokemus yrityskonkurssin jälkeiseltä ajalta koko paletista, miten konkurssin tehnyttä kyykytetään monien eri viranomaisten taholta."

Kun vaaditaan jotakin, asioita on osattava katsottava laajemmin ja yhteiskunnallisina kokonaisuuksina. Niin kauan kun tietty osa tekee konkursseja ja tietoisesti velkaantuu aikomattakaan maksaa tekemäänsä (vaikka tällaiset ryhmät sitten olisivat suhteellisen pieniäkin), ei ole realistista odottaa velkojatahojen suostuvan yleiseen vaatimukseesi. Juuri tällaisen yleisen, kaikki kattavan vaatimuksen vuoksi hyväkään veloista vapauttaminen ei onnistu - yksinkertaisesti sanoen: ole realisti, älä naiivi. Vapauttamisen on tapahduttava perustellusti ja yksilöidysti.

Katriina Minna Koskela

Raamatunkaan mukaan köyhää ei paljon kukaan armahda. Ihmisen on vaikea antaa velkoja anteeksi saati yrityksen tai valtion. Suomen valtio ja verottaja ovat ahnaasti kaikkien ihmisten saamisia verottamassa. Olet oikeassa ja arvostan suunnattomasti että otat näiden ihmisten kohtalon puheenaiheeksi. Miksi veloista saa pahemman rangaistuksen kuin ihmisen murhasta? Elinkautinen velkavankeus ja kierre vie elämisen mielekkyyden ja lopettaa elämänilon. Inhimillinen raja olisi syytä jo viimein vetää. Valtio on lisännyt ihmisten kurjuttaa heiltä kaiken maailman perintäfirmat perivät yli puolet korkoa veloista ja tuplaavat ne velat jotta niistä ei varmasti ikinä pääsisi ylitse. Monen ihmisen haaveet ja unelmat loppuvat velkoihin .... en ihmettele masennusta, yrityksen puuttumista sekä mielen sairautta. Kun kohtaan papin joka välittää ihmisistä ja heidän veloistaan selvitymistä- kiitän jumalaa. Toivon sinulle menestystä vaaleihin- ja voimaa taistella köyhien puolesta. Ihmisten toistensa auttaminen on aina vaan heikompaa ja itsekkyys valtaa maailmaa. Ihmisyydestä kiinnipitäminen ja välittäminen ovat tärkeitä,! Siunauksin Minna :)

Käyttäjän AnneliVilhunen kuva
Anneli Vilhunen

Kiitos hyvästä kirjoituksesta näin vaalien alla. Edellisen kommentoijan tavoin en ole voinut käsittää miksi velallisten asema on tehty äärimmäisen hankalaksi, ei monesta ihmisiin kohdistuvasta rikoksestakaan saa niin pitkäaikaista tuomiota. Pahalta tuntuu siksikin että päättäjät hyväksyvät tämän enkä ole juuri kuullut mediassa, vaikka vaalit tulossa, että yhtä kansanedustajaa lukuunottamatta kukaan asettuisi puolustamaan. On monenlaista tarinaa ja kohtaloa, usein elämässä on tapahtunut liikaa ikäviä asioita ja monet meistä on kulkeneet tämän raskaan tien yksin koska apua on vaikea pyytää ja usein saa vain lisää pahaa mieltä jos kertoo tilanteestaan. Toivon että tämä asia otettaisiin vakavasti eikä enää hankaloitettaisi velallisten elämää koska joudumme taistelemaan ihmisarvomme puolesta ja se vaikuttaa moneen asiaan elämän eri osa-alueilla. Useimmat meistä maksavat velkansa moninkertaisesti takaisin.

Käyttäjän AnneliVilhunen kuva
Anneli Vilhunen

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Viittaan edellisen kommentoijan tekstiin, kiitos myös siitä. Olen usein pohtinut miksi velallisten asema on tehty yhteiskunnassa äärimmäisen hankalaksi. Useimmilla on takana raskas ja yksinäinen polku ennen kuin on uskaltanut asiasta puhua ja hakea apua koska pelko häpeän leimasta otsalla on iso. Taustalla voi olla monenlaista tragediaa ja elämäntilannetta mikä pikkuhiljaa johtanut velkakierteeseen. Tuntuu, että velallista rangaistaa pitempään ja kovemmin kuin vakavista henkilöön kohdistuvista rikoksista ja useimmat maksavat velkansa monin kerroin takaisin. On murheellista, että päättäjätkin tuntuvat tämän velka-asian ja perintäfirmojen toimet usein sivuuttavan. Näin vaalien alla olisi mahdollisuus nostaa epäkohtia enemmän pintaan ja onneksi joitakin rohkeita nimiä on tullut esiin kun uskaltavat tarttua tähän inhimilliseen hätään. Arvostan sitä koska velkavankeus vaikuttaa moniin asioihin elämän eri osa-alueilla, joillakin koko loppuelämän. Voimia teille heikompien puolesta työtä tekeville.

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Hyvä kirjoitus Erkki. Toivottavasti saat asioita eteenpäin. Kirjoitin myös tuossa taannoin aiheesta.

http://kaihaavisto1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16734...

Timo Silvennoinen

Eihän ulosotossa sinänsä ole mitään pahaa eikä hävettävää. Vouti vaan vie sen, mikä hälle kuuluu. Toinen asia on sitte tää aika uus systeemi, missä ns. pitkäkestoisessa ulosotossa oleva saa luottotietomerkinnän! Keitähän nää uudet luottohäiriömerkintäiset on? Ne on elatusvelvollisia (ulosottosaldo kasvaa joillain jatkuvasti), jotka antaa ulosoton ottaa omansa ja maksaa päivälleen tuen saajalle. Yksi pienempi kahnaus siis lapsen vanhemmille. Mua vaan ihmetyttää ja huvittaa se seikka, että vouti, lakia seuraten, ei voi periä mun palkasta kuukausittain edes sitä määrää, mikä ruokot on. Eli saldo vaan kasvaa kasvamistaan, Voitte arvata pistänkö nimeni semmoseen lappuun, että jatkaisin maksamista lapsen 18 v jälkeen. Lasta tietty autan, mutta äidin tilille ei mee sentin senttiä

Käyttäjän SeijaHuuhtanen kuva
Seija Huuhtanen

Kyllä ulosotossa on paljonkin vikaa. Siinä korot ja palkkiot ovat sitä luokkaa, että pienikin velka on kohta suuri velka.

Minusta sportteleista pitäisi luopua. Luulisi ulosottmiehelle riittävän normi palkka.

Toinen velkojen määrää kasvattava juttu on perintäyhtiöt. Nehän voivat mellastaa melko vapaasti.

Toimituksen poiminnat